Holten Treindustri AS

 

I midten av 1930 åra startet Johannes Holten firmaet Holten Småindustri på hjemgården, for å spe på inntekta i en trang hverdag. Arbeidsstokken var hans tre sønner og produksjonsutstyret var for det meste hjemmelaget. En del av maskinene ble drevet av vannkraft, og i tillegg ble det bygget vannkraftverk for strømproduksjon til eget bruk. Firmaet ble omdannet til AS i 1978, og tok da i bruk nåværende navn, Holten Treindustri a.s. Bedriften bygde i 1959 det første byggetrinn av dagens anlegg. Etter at det nyeste byggetrinn stod ferdig høsten 2003 har bedriften ca 1300 kvadrat med produksjonslokaler.

Etter hvert var det sønnene Johan og Hans som tok over ansvaret. På 70 tallet kom nåværende generasjon inn i bedriften, og Johan Holtens sønn, Jan Magne Holten, har siden 1982 vært daglig leder.

Bedriftens hovedprodukt i begynnelsen var trebunner for tønner og tresåler for sko Etter hvert ble underleveranse av komponenter til møbelindustrien en betydelig del av produksjonen. Her kan det nevnes blant annet verktøyskaft, dreiing av runde bein og kleshengere. Det ble produsert kleshengere ved bedriften helt frem til 1980 tallet.

Da nåværende generasjon kom inn i firmaet begynte man med utvikling av egne ferdige produkter. Etter å ha prøvd seg frem med forskjellige typer furumøbler, fant Holten Treindustri a.s sin nisje i enkle og rimelige senger i furu, med tyngde i køyesenger, samt en del småmøbler.

Moderne teknologi med basis i godt håndverk har gitt bedriften en god posisjon i dagens markedet, og Holten Treindustri a.s er kjent for god kvalitet, og solid konstruksjon på sine modeller.